Wårgårda Innebandyklubb

Wårgårda Innebandyklubb såg dagens ljus den 23 mars 1990. Alingsåsaren Thomas Thim blev den förste ordföranden i föreningen, som började i liten skala, men sedan har Wårgårda IBK bara vuxit och vuxit. Allt fler ungdomar lockas av innebandyn, oerhört kul!
Att tillhöra och vara engagerad i WIBK ska vara just kul. Alla ska drillas i den andan och att vi ingår i en och samma förening. Vi vill inte ha några ”små öar”, som kör sitt eget ”race” utanför WIBK:s policy och ramar. Lag- och klubbkänsla är det som ska gälla och för detta har klubben med hjälp av eldsjälarna Affe Hedlund och Linda Nydenfeldt författat sin egen ”vinröda tråd”, en skrift som sätts i händerna på alla föreningens ledare att efterföljas både vad som gäller på och utanför planen.

Vinrött (+ lite svart) är färgen som gäller för en äkta WIBK-are och de sportsliga framgångarna i den kulören har inte heller uteblivit i klubbens snart 20-åriga historia. På seniorsidan är det väl främst herrarnas seriesegrar i division 3 säsongerna 2001/02 (sejouren i tvåan året därpå blev endast ettårig) och 2003/04 (missade sedan kvalet) som sticker ut tillsammans med damernas fantastiska vinst i OLKA CUP i danska Hirtshals 1999. Där besegrade WIBK-damerna en sådan innebandystorhet som Pixbo och vann sensationellt hela turneringen.

När det gäller ungdomssidan måste spelåret 2005/06 lyftas fram då de båda äldsta vinröda pojklagen, killar födda 90/91 med mångårige ordföranden Kenneth Ohlsson som tränare samt grabbarna födda 93/94 med Tony Carlsson och Mattias Gustafsson vid ”rodret”, vann var sin västgötaserie och gjorde bästa möjliga PR för både sitt Wårgårda IBK och Vårgårda som ort. Just detta med god PR och gott rykte både på och utanför innebandyplanen jobbar WIBK hårt för att upprätthålla hos kommun, förbund, sponsorer och andra föreningar. Det goda anseendet utåt ska bestå och det finns alltid på näthinnan för såväl styrelse, kommittéer, seniorlag som ungdomslagen med sina ledare och föräldrar.

Frånsett något år i mitten på 2000-talet så har klubben haft damlag i seriespel, något för föreningens två eller tre flicklag man har hållit igång att ta sikte mot. Herrarna har blivit ett mycket stabilt division 3-lag och man har även ett B-lag i reservserie (eller som 2009 i div 5). Där under finns det som regel mellan tre till fem pojklag i förbundets serier och så har WIBK även träningsgrupper för de allra yngsta killarna och tjejerna som precis har börjat skolan. Alla har de ambitionen att bli bättre innebandyspelare och samtidigt ha kul tillsammans!

VÄLKOMNA ATT STÖTTA WIBK I VÅRGÅRDA SPORTHALL!!!

Författat av Kenneth Ohlsson, ordförande i Wårgårda IBK 2002-2007.

**************************************************************

2011 tog Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson  över ordförandeskapet i Wårgårda IBK. Ett uppdrag han innehade fram till klubbens årsmöte 2014, då Kent Ljungström övertog ordförandeklubban.

2016, närmare bestämt den 21 mars, var en stor dag för WIBK. Då blev klubbens herrseniorer seriesegrare i div. III Västergötland, sedan man slagit Tibro IBK i en direkt avgörande seriefinal.

 

WIBK 2013-14

Wårgårda IBK:s A-lag säsongen 2013-14
Bakre raden från vänster: Oskar Jogefors, Johan Stenseke, Oskar Evertsson, Daniel Johansson (Strand), Emanuel Andersson. Mellanraden från vänster: Nils-Gunnar Svantesson (ordförande), Henrik Carlsson, Markus Hallenrud, Christofer Petersson, Viktor Petersson, Albin Arvidsson, Christoffer Ström, Christoffer Bergqvist. Främre raden från vänster: Johan Jansson, Per Lundblad, ”Boon” Khanbanlue, Patrik Lundblad, Leif Persson, Herman Persson.
Foto via Wårgårda Innebandyklubb.

WIBK 2011-12-09

Från en ungdomsmatch i Sporthallen i början av december 2011. Se även www.wibk.nu
Foto via Wårgårda Innebandyklubb.

WIBK får stipendium 2014

Nils-Gunnar ”Mannen ” Svantesson, glad ordförande i Wårgårda Innebandyklubb sedan klubben tilldelats ett stipendium, ”Lovande Förebild”, på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.
Foto via Wårgårda Innebandyklubb.

Mannen slutar

Från WIBK:s årsmöte 2014. Efter tre år som ordförande lämnar Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson (t.h.) över ordförandeklubban till Kent Ljungström.
Foto via Wårgårda Innebandyklubb.

Glada WIBK:are sedan man säkrat seriesegern i div. III Västaergötland 2015-16.
Foto via Wårgårda Innebandyklubb.