Linnea Liljegärd, f. 1988

Född och uppvuxen i Lida, Vårgårda kommun. Fotbollskarriären startade i Skogsbygdens IF där hon spelade sin första match redan som sexåring! 2004 var tiden mogen för att ”pröva sina vingar” i större sammanhang och Linnea tog ”klivet” till Falköpings KIK, som då spelade i div. I. Det kom även att bli en allsvensk säsong med Falköpings KIK, innan hon, inför 2008 års säsong, bytte klubbadressen till Kopparbergs/Göteborg FC. 2009 blev det verkliga genombrottsåret med bl.a. vinst i den allsvenska skytteligan (22 mål) och medverkan i landslagstruppen vid EM i Finland. Vid fotbollsgalan, i Malmö samma år, blev hon även uppmärksammad mottagare av prisen för: ”Årets genombrott” och ”Årets forward”. 2011 blev Linnea svensk cupmästarinna med Kopparbergs/Göteborg FC. Med det följde spel i Champions League, där laget avancerade till kvartsfinal. Här blev dock Arsenal FC för svåra.
Den 6 september 2012 kom nyheten, att Linnea lämnar Kopparbergs/Göteborg FC och blir proffs i ryska storklubben Rossiyanka. Det ryska proffsäventyret blev emellertid mindre lyckat. Delvis berodde detta på en elakartad fotskada, som inte ville läkas. Den 31 januari 2013 bröt hon kontraktet med Rossiyanka och återvände hem till Sverige för operation, och rehabilitering, av fotskadan.
Kring mitten av mars 2013 nåddes vi av nyheten att Linnea fortsätter proffskarriären. Denna gång i norska Avaldsnes IL. Det ”norska äventyret” varade endast våromgången ut, och inför höstomgången återvände Linnea till Sverige och Damallsvenskan. Ny klubbadress blev nu Kristianstads DFF, där det emellertid ”tog slut” efter höstomgången. I slutet av november 2014 beslutar sig Linnea för att avsluta fotbollskarriären och ”lägga fotbollsskorna på hyllan”. I stället började hon en karriär som tränare, som inleddes i Bergdalens IK, i Borås.

Linnea var populär gäst hos Wårgårda IHS
på idrottscaféet i Tångahallen den 28 mars 2012.
Foto: Irene Lennstrand

Inför höstomgången 2013
blev Kristianstad DFF
Linneas nya klubbadress.