Vårgårda IK Handbollsklubb

 

 

 

 

Vid årsskiftet 2023-2024 upphörde Vårgårda IK att vara en flersektionsförening med en huvudstyrelse som juridisk ansvarig för de tidigare fristående sektionerna för bordtennis, fotboll och handboll. De tre sektionerna har istället bildat egna föreningar. Klubbnamnet för den tidigare handbollssektionen blir i fortsättningen Vårgårda IK Handbollsklubb.

Av de tre tidigare sektionerna är det bara fotbollen som fanns med på programmet då Vårgårda Idrottsklubb bildades den 7 mars 1920. Bordtennis infördes på programmet 1954 och handboll 1969. På länken nedan kan du läsa om den gamla Vårgårda Idrottsklubb:  https://wargardaihs.se/foreningsdokumentation/aktiva-foreningar/vargarda-idrottsklubb/

Från Knallebladet den 3 april 2023.

Under säsongen 2023/24 spelade klubbens lag under sitt ”gamla” namn, Vårgårda IK. Representationslaget spelade under säsongen 2023/24 i div. IV. Fr.o.m. säsongen 2024/25 kommer den nya konstellationens namn att ”slå igenom” och i seriehandbollen heter klubben då Vårgårda IK Handbollsklubb.

Sedan oktober 2022 använder Vårgårda IK Bordtennis och Vårgårda IK Handbollsklubb
Tångahemmet som klubblokal. Bilden tagen den 4 mars 2023.
Foto: Stig Sjögren

Den 29 februari hölls Vårgårda IK Handbollsklubbs första årsmöte i Tångahemmet, där bl.a. Hans Lewinson blev utsedd till klubbens förste ordförande. Som kassör utsågs Agneta Andersson och som sekreterare Stina Anderzén. I samband med årsmötet utsågs Evert Strandberg och Mats Karlsson till klubbens första hedersmedlemmar.

Evert Strandberg (t.h.) blev klubbens förste hedersmedlem.
Ordföranden, Hans Lewinson, överlämnar beviset.
Foto: Stina Anderzén

Mats Karlssons son, David, fick vara ”stand-in”
för Mats,  som tyvärr  inte  hade
möjlighet att närvara vid det högtidliga tillfället.
Foto: Stina Anderzén

Mats Karlsson som aktiv
handbollsspelare 1985.

Från Alingsås Tidning 2 mars 2024.

Vi spelar i division 3 kommande säsong.

Då va det klart att herrlaget spelar i division 3 kommande säsong, avancemanget och mycket annat firas på lördag då ordförande Hans har bjudit in till fest för klubbens ledare, funktionärer och spelare, vi har även fått ett serieförslag och blir det som i förslaget så blir det en liten tripp till Hammarö som längsta bortaresa, och derby emot Alingsås HK B.
//Niclas Springh

Från Vårgårda IK Handbollsklubbs hemsida.