Volleybollklubben Block

Historik VK Block
Vid bildandet 1989 utsågs Inga-Lill Alfredsson till ordförande.
År 1989 bildades klubbens damlag. 1992 utökades klubben med herrverksamhet och ett par år senare började man även med ungdomslag. Sett till antal medlemmar så hade klubben sin storhetstid i mitten av 90-talet. Herrlaget har haft lag i seriespel oavbrutet sedan 1992 och har pendlat mellan division 2 och 3. Damlaget har spelat i division 3 och har ibland haft något års uppehåll p.g.a. spelarbrist. Ungdomsverksamheten har även den ibland haft något års uppehåll.

År 2009 stod klubben vid ett vägskäl. Antingen satsade vi eller så skulle vi förlora många av våra duktiga unga spelare till andra klubbar. Satsningen slog väl ut och vi gör nu vår första säsong i division 1 och går in på andra året med ungdomsträning. Idag (hösten 2011) har klubben ca 45 medlemmar varav runt 25 stycken är under 20 år.

JAN-ÅKE JOSEFSSON

 

Den 11 december 2013 läser vi i Alingsås Tidning att VK Block inlett ett samarbete med Alingsås VK, som på sikt ev. kommer att resultera i en sammanslagning av de båda föreningarna. Tio månader senare, den 8 oktober 2014, finns nedanstående artikel i Alingsås Kuriren, som bekräftar att VK Block har ”flyttat” sin seniorverksamhet till Alingsås.
VK Block kommer dock att fortsätta med att bedriva ungdomsverksamhet i Vårgårda och då  i VK Blocks regi.

 

Alingsås Kuriren 8 oktober 2014.