Marita Skogum förgyllde WIHS-jubileum

november 8, 2022 21:11:12 Stig Sjögren

WIHS-ordföranden, Kenneth Ohlsson med kvällens gästföreläsare, Marita Skogum.

Sedan WIHS-ordföranden, Kenneth Ohlsson, hälsat välkommen och publiken intagit den förträffliga landgången som stod på menyn, gavs ordet till kvällens gästföreläsare, den f.d. flerfaldiga världsmästarinnan i orientering, Marita Skogum. Marita berättade fängslande om bl.a. sin idrottskarriär som elitbasketspelare och framförallt som elitorienterare, där karriärens främsta meriter inrymmer hela sex VM-guld. Ett annat ämne som berördes ganska ingående var hennes deltagande i ”Mästarnas Mästare”.

Sedan Marita lämnat scenen intogs densamma av Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps representant, Janne Åberg, som gratulerade WIHS till de 25 åren och överlämnade en gåva. (I sedvanlig ordning kunde Janne inte låta bli att ”dra en anekdot”  från sitt innehållsrika liv.)

Även ”grannsällskapet” i Herrljunga närvarade genom Harry Nilsson och Jan-Eric Johansson och gratulerade 25-årsjubilerande WIHS samt överlämnade en gåva i form av ”Herrljungastinsen”.

När dessa ”preludier” var avklarade var det dags för kaffe och den obligatoriska gräddtårtan, innan årets jubilarer fick uppmärksamheten. De medlemmar som under året fyllt/fyller: 75 år, 80 år, 85 år 90 år och 90 år plus hade fått en speciell inbjudan, totalt 29 st. Av dessa hade 24 st. hörsammat inbjudan. Den i särklass största gruppen var 75-åringarna (födda 1947). Samtliga erhöll en gåva i form av ett presentkort från Centrumföreningen i Vårgårda.

Därmed var kvällens tillställning slut och den talrika (ca 80) publiken började dra sig hemåt. Många stannade dock kvar ytterliga en stund för att ”mingla” och prata om gamla minnen.

Text och foton: Stig Sjögren

Kenneth Ohlsson och Janne Åberg.
Foto: Stig Sjögren

Harry Nilsson, ordförande i Herrljunga IHS.
Foto: Stig Sjögren

Bland jubilarerna var gruppen med  75-åringar (födda 1947) klart störst.
Foto: Stig Sjögren

80-årsgruppen var något mindre. (Marita Skogum bistod som ”prisutdelare”.)
Foto: Stig Sjögren

”Äldstebröderna” Ingemar Öberg (t.v.) och Lars-Erik Johnsson.
Foto: Stig Sjögren