Ny sport introducerades vid WIHS-årsmötet

mars 8, 2023 21:03:29 Stig Sjögren

 

Emil Hedlund (t,v.) och Jonas Jonson ”visade upp” den nya sporten, Corn Hole.

Onsdagen den 8 mars höll Wårgårda IHS årsmöte i Kullingshof-stugan inför närmare 40 närvarande medlemmar. Årsmötet inleddes med en parentation, och en stunds stillhet, för att hedra minnen av de medlemmar som avlidit sedan föregående årsmöte.

Själva årsmötesförhandlingarna leddes traditionsenligt av Arne Johansson, som med sin rutin och pondus såg till att årsmötet blev en ”enkel historia”.

Beträffande de aktuella valen  blev det nästan idel omval av de flesta ledamöterna, vars mandattid nu löpt ut. Bl.a. återvaldes Kenneth Ohlsson som ordförande. Ett uppdrag han innehaft sedan 2014. I övrigt kan noteras att Allan Andersson, efter 17 år,  lämnade sitt uppdrag som styrelseledamot. Han efterträddes av Jörgen Lindström.

Som vanligt har Sällskapet planerat ett digert program under året.  Det börjar med en resa till Floby den 18 mars, där en av SM-kvartsfinalerna i volleyboll står på programmet. Senare under våren kommer det att ske ett besök hos Vårgårda IK på Tånga Hed. Den 15 juli ”bär det av” till Stora Valla i Degerfors och den allsvenska matchen mellan Degerfors IF och IK Sirius. Den 19 augusti blir det ett idrottscafé i Centrumkyrkan/Kyrkans hus på temat ”Gösta med gäster”, där Gösta ”Fåglum” Pettersson är huvudperson. (Vid detta tillfälle är WIHS endast medarrangör.) Kring mitten av november är det dags för årets sista programpunkt, det numera traditionella ”Jubilarcaféet”.

I övrigt redogjordes för det arbete som ”står för dörren” beträffande Sällskapets museum på Stockholmsvägen 13. Hyresvärden, Vårgårda Bostäder AB, behöver dessa lokaler och Sällskapet har istället anvisats andra lokaler i fastigheten. Flytten skall vara slutförd under 2023.

Slutligen rapporterades ang. det omfattande arbete som utförts på  Sällskapets hemsida, där Stig Sjögren bidragit med åtskilliga timmar arbete.

Efter 17 år som styrelseledamot i WIHS avgick Allan Andersson.
Han avtackas här av Sällskapets kassör, Agneta Hedén, samt
ordföranden, Kenneth Ohlsson.
Foto: Stig Sjögren

Efter årsmötets avslutning ”uppenbarade sig” Emil Hedlund och Jonas Jonson och redogjorde för verksamheten hos Vårgårda Padel. De båda introducerade även en ny sport, Cornhole, som ännu så länge är relativt liten i Sverige. Utrustning hade medtagits och de som kände sig kallade fick också möjlighet att prova på nymodigheten.

Bengt Andersson (t.h.) och Christer Gustafsson ”går en match”.
Foto: Stig Sjögren