Ordföranden har ordet

mars 10, 2024 16:03:13 admin

 WIHS-skutan ska vara på rätt köl även 2024

 

I förra veckan (6 mars) hade Wårgårda IHS sitt årsmöte, som vanligt onsdagen efter ”Vasaloppssöndagen”. Passande nog var punkt 11 på dagordningen (”Val av ordförande på en tid av ett år”), för elfte gången röstade nämligen mötet igenom att undertecknad ska hålla i WIHS-klubban ett år till.

Inte bara för den sakens skull utan över hela linjen har vi en fantastisk valberedning i form av Per Kjellson, Per-Ola Johnsson och Sture Åhman, som är väldigt lyhörda och tajta med oss i styrelsen och våra tankar. Nu var det Agneta Hedén, som tackade för sig efter tre år på kassörsposten, men ”Firma Kjellson, Johnsson & Åhman” hittade snabbt hennes ersättare vid namn Per-Arne Nilsson.

Så här i mitten på mars går idrotterna här hemma i Sverige i varandra. Inhemska fotbollen smyger igång med Svenska Cupen, DM och träningsmatcher fram till seriestart medan vinteridrotterna håller på att avsluta sina serier och därefter i vissa fall ta sig an play-off, kval av positiv eller negativ art samt slutspel. Största röran är väl ändå ishockeyns myller med matcher för att kora SM-vinnare samt vilken serietillhörighet lagen ska ha kommande säsong. Nej , tacka vet jag fotbollen med raka serier där ettan alltid går upp. Att vinna en liga är ju aldrig lätt!

Till sist några rader om att det är olympiskt år 2024 med stundande tävlingar i Paris i sommar. Låt oss hoppas att nyheterna kommer att handla om det som sker resultatmässigt på arenorna, gärna med så mycket blågula framgångar det bara går så att huden knottrar sig av glädje. Låt oss slippa doping, attentat och aktivister som tar idrotten som en språngbräda för att synas.

Avslutningsvis får ni med er orden att kontinuerligt kolla vår kalender på WIHS hemsida vad som är på gång hos oss, fortsatt trevligt idrottsår önskas er alla.

Kenneth Ohlsson