Ordföranden har ordet

mars 19, 2023 22:03:13 admin

Hoppas inte mina ambitioner blir ett västgötaklimax!

 

Hej på er, redan trogna WIHS-are och andra nyfikna, mänskliga varelser som vågat sig in här för att läsa vad jag har att säga, skriva och uttrycka.

Det är mindre än ett halvår sedan som jag gjorde avkall på ordföranderollen i Wårgårda IHS till vår eminenta valberedning ”Pelle” K, Sture Å och Per-Ola J (utan någon inbördes ranking!), men ibland är man ju inte sämre ”karl” än att man kan ändra sig! Så efter påtryckningar/vädjan från nämnd trio föll jag till föga och tackade inför årsmötet 8/3 i Kullingshofstugan ”JA” till att inte nöja mig med tre raka ”hat-tric” i rollen med ordförandeklubban i WIHS utan köra på ett tionde år. Där är vi och så´n är jag!

Jag känner mig pigg på ett helt annat sätt än i höstas och vill er medlemmar, nuvarande och kommande ( för nu ska vi värva nytt blod!) väldigt väl. Jag kommer fortsatt vurma för resor och besök hos passande föreningar, arenor och evenemang där idrott har hänt och fortsatt händer i positiv anda! Ett sådant första konkret fall 2023 var i lördags när vi besökte Floby sporthall och SM-volleyboll, halva gänget som hakade på är engagerade i vår egen ”fingerslags- och smash-förening” VK Block och det är så jag vill att nyrekrytering ska gå till, känn spänning och bli lockad av att idrottshistorien går vidare, på lokal som på riksnivå!

Glad att ni inte röstade bort mig
Kupper är så populära nuförtiden, att jag är väldigt glad för att en sådan inte inträffade onsdag 8/3 på vårt årsmöte! Till saken hör att jag dessutom tre dagar senare valdes in i valberedningen vid Westgöta IHS årsmöte i Vara Folkhögskola där Kjell Nordström, Skara, blev ny ordförande i vår ”paraplyorganisation” WIS. Jag svarade ”JA” även till detta eftersom jag vill tro och tror på att den nya styrelsen med nyvalda och sittande ledamöter är beredda att försöka peppa alla våra 19 lokala sällskap (kanske hitta ytterligare något i vårt stora geografiska distrikt?) tar uppgiften på allvar, likt vår ambition i Wårgårda IHS, föryngra medlemskaderns genomsnittsålder och hitta fler tjejer/damer som intresserar sig för idrottens historia och fortlevnad!

Hoppas inte mina ambitioner blir ett västgötaklimax och kolla alltid i vår kalender på vår hemsida vad som är på gång, både på kort och lång sikt!

Kenneth Ohlsson