Ordföranden har ordet

november 18, 2022 11:11:13 admin

2022 går mot sitt slut men det kommer ett 2023

 

Kalenderåret 2022 är på väg mot sitt slut och när dessa rader skrivs står ett fotbolls-VM för dörren. Det första, och förhoppningsvis enda, fotbolls-VM sedan mitt första minne från Mexiko 1970 jag känner ett ”äckel” inför!

Jag har lovat mig själv att se minsta möjliga av turneringen och något sådant har aldrig funnits på min karta tidigare. Orsaken är delvis VAR (Video Assistant Referee), som förlänger matcherna mellan 8-18 minuter, men framförallt VAR turneringen spelas. Det korrupta förspel som försiggått detta stora mästerskap i tidigare så ädla sporten fotboll, ”gröna fältets schack”, äcklar mig något oerhört!

Danmarks framfart i turneringen med Christian Eriksen tillbaka på planen som härförare (oj vad vi saknar en sådan spelare i Blågult!) kommer jag att följa och likaså kommer jag givetvis sitta bänkad vid TV:n när finalen spelas, men så mycket mer kommer det inte att bli. Tummen ner för valet av Qatar som arrangörsland!

 

I vårt 25-åriga Wårgårda IHS har vi nyligen haft vårt sista idrottscafé för året, det traditionella jubilarcaféet som i år var besökt av rekordmånga herrar och damer och som ni kan läsa om på annan plats på hemsidan. Tiden går rasande fort och snart är det dags för 2023, då ska den stora ”Idrottsvetartävlingen” ibland Westgöta-sällskapen igång igen och vi har blivit lovade att arrangera den inledande omgången på hemmaplan. Dessutom finns det långt gångna planer på att ta tåget (eller bilen) till Floby i början av det nya året för att se elitseriematch av rang i volleyboll, något vi aldrig gjort tidigare i Wårgårda IHS regi.

Håll utkik på vår hemsidas kalender och så önskas ni gott slut på 2022 och en god start på 2023!

Kenneth Ohlsson