Tack för allt, Allan!

juni 19, 2024 18:06:11 Stig Sjögren

Allan under ett träningspass inför Vasaloppet 1980. Foto: Vårgårda Fotoklubb

En av Vårgårdas stora idrottsledar- och kulturprofiler finns inte längre bland oss, Allan Andersson somnade in 9 juni på sitt 87:e levnadsår.

Under 1970-talet var det mycket tack vare Allan som Södra Härene IF:s ungdomsverksamhet i fotboll tog fart. SHIF-lagen bytte om hemma hos honom och hustru Ella på Postvägen innan det var dags för hemmamatcher på Silkevallen några hundratal meter bort. Därefter återvände spelarna i grönvit dress dit för dusch och ombyte medan herr och fru Andersson tog hand om tvätten.

Under 80- och 90-talen minns vi Allan mest för sitt intresse för motionsidrott, såsom att ha cyklat Vättern Runt tre gånger samt genomfört Vasaloppet på på skidor elva gånger. I det civila var han under denna tid också fritidsintendent i Vårgårda kommun och sedermera fritidschef innan man slog ihop Kultur&Fritid 1995.

Efter pensioneringen i början av det nya millenniet fortsatte plikttrogne Allan med stort engagemang och hjärta i två föreningar, Vårgårda Hembygdsförening hade aldrig varit där den är idag utan hans ordförandeskap 2005-2022 och under nästan lika lång tid (2006-2022) bidrog han med mycket energi och plikttrogenhet såsom ordinarie styrelseledamot i Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap. Allan var en klippa, tack för allt!
Wårgårda IHS gm ordförande Kenneth Ohlsson

Vid årsmötet den 8 mars 2023 avgick Allan efter 17 år i
Wårgårda Idrottshistoriska Sällskaps styrelse.
Han avtackas här av Sällskapets kassör,
Agneta Hedén och ordförande Kenneth Ohlsson.
Foto: Stig Sjögren

Minnesord från Vårgårda Hembygdsförening finns att läsa på länken nedan.  https://www.hembygd.se/vargarda/news/41585