Våravslutning i högsommarvärme

juni 12, 2023 18:06:47 Stig Sjögren

WIHS återkommande trekamp i samband med sista idrottscaféet för vårsäsongen har nog kommit för att stanna. Efter att ha intagit korv med bröd och vätska i form av Festis så drog de leklystna kalvarna ut på lite lätt gulnande grönbete på idylliska hembygdsplatsen i Tumberg.

Nio ihoplottade tremannalag kom till start i de tre tävlingsmomenten pilkastning, hästsko-dito samt nummerkubb och västgötarna fick denna fantastiska sommarkväll känna sig lite grann som gotlänningar.

Eija, Leif och Roland segrare
Humöret var på topp, antingen kast var lyckade eller misslyckade från de tävlande. Men ett vinnarlag skulle koras och när summeringen skulle göras av insamlade poäng på stationerna visade det sig att Eija Lindström, Leif Johansson och Roland Johansson avgått med segern efter att ha samlat ihop 71 poäng.

Förtäringen var inte slut med detta utan kaffe och Monica Rundqvists delikata rabarberkaka intogs med förtjusning och det var i princip ingen av de drygt 30-talet närvarande som ville gå hem utan bara stanna och ”tjôta” med varann bland fikaborden. Ett uppdämt behov vi har av att träffas och ha så skönt att kunna göra det utomhus!

KENNETH OHLSSON

”Uppladdning” inför 3-kampen.
Foto: Jörgen Lindström

Taktiksnack.
Foto: Jörgen Lindström

Nummerkubb var ett av tävlingsmomenten.
Foto: Bert Svensson

Det segrande laget. Från vänster: Eija Lindström, Kenneth Ohlsson
(ordf. i WIHS tillika tävlingsledare), Leif Johansson och Roland Johansson.
Foto: Bert Svensson