Vårgårdas ”Mr Handboll” gästade WIHS-årsmötet

mars 6, 2024 22:03:08 Stig Sjögren

Hans ”Lewin” Levinson i ”berättartagen”. Foto: Stig Sjögren

Onsdagen den 6 mars höll Wårgårda IHS årsmöte i Kullingshofstugan inför drygt 30 närvarande medlemmar. Årsmötet inleddes med en parentation, och en stunds stillhet, för att hedra minnet av de medlemmar som avlidit sedan föregående årsmöte.

Själva årsmötesförhandlingarna leddes traditionsenligt av Arne Johansson, som med sedvanlig rutin och pondus såg till att årsmötet blev en ”enkel historia”.

Beträffande de aktuella valen blev det nästan idel omval av de flesta ledamöterna vars mandattid nu löpt ut. Bl.a. återvaldes Kenneth Ohlsson som ordförande. Ett uppdrag han innehaft sedan 2014. I övrigt kan noteras att Agneta Hedén, efter tre år som kassör, nu lämnade sitt uppdrag. Hon efterträddes av Per-Arne Nilsson.

Som vanligt har Sällskapet planerat ett digert program under året. Det inleds den 25 mars med en filmförevisning på Rialto Bio. Då visas filmen ”Rush”, som är baserad på verkliga händelser inom Formel 1 på 1970-talet. I övrigt finns i planeringen bl.a. en våravslutning, med trekamp, i Tumberg, besök hos ”Kålles Rekordmagasin” i Tråvad, fotbollsresa till Borås (i regi av Westgöta IHS), deltagande vid årets ”Vårgårdafest” samt årets ”Jubilarcafé”.

Innan kaffet serverades gavs ordet till kvällens gäst, Vårgårdas ”Mr Handboll – Hans ”Lewin” Lewinson, Hans berättade bl.a. om handbollens utveckling i Vårgårda, som har sitt ursprung i Vårgårda HK från 1959. 1969 blev handbollen en sektion inom Vårgårda IK och fr.o.m. den 1 januari 2024 är man en helt ”egen” klubb – VIK Handbollsklubb. I fokus för den nya klubben står satsningen på ungdomarna och deras utveckling inom handbollssporten.

Årsmötesprotokollet finner du här   2024-03-06
(Protokollet finns även under rubriken ”Möten”.)

Mötesordföranden, Arne Johansson.
Foto: Stig Sjögren

Avgående kassören, Agneta Hedén, avtackas av
WIHS-ordföranden Kenneth Ohlsson.
Foto: Stig Sjögren