WIHS besökte fallskärmsklubb

september 4, 2021 12:09:09 Stig Sjögren

Glädjande nog hade många WIHS:are visat tålamod med de tidigare inställda Cirrusbesöken och tog nu tillfället i akt att bekanta sig med det ”underliga folket” man brukar se ”hänga i luften” över Vårgårda.

Besöket inleddes med att fallskärmsklubben ordförande, Andreas Gillgren, hälsade välkommen och berättade om klubbens tillkomst och nuvarande verksamhet. Till sin hjälp hade han Erik Rydsmo, som visade upp den utrustning som krävs för att få utföra ett fallskärmshopp. Deltagarna fick också en gedigen genomgång av den utbildning som krävs.

Därefter var det dags att ”bekanta sig” med flygplanet som ”lyfter upp” hopparna till uthoppshöjden (max 4000 m). Planet kan medföra upp till 16 hoppare och är av typen PAC P-750 XSTOL.

Så var det dags för dagens första ”lyft” och beökarna lotsades ut till fältet där hopparna efter ”himlafärden” så småningom landade. Här fick de fotointresserade perfekta förhållanden för fina bilder.

Efter att ha intagit det medhavda fikat i solskenet vid hangarväggen stannade flera av deltagarna kvar ytterligare en stund för att bevittna ytterligare några ”lyft”.

Ordföranden i FK Cirrus Göteborg, Andreas Gillgren (t.v.) och Erik Rydsmo berättar om klubbens verksamhet för de närvarande WIHS:arna.

Klubbens flygplan tilldrog sig ett stort intresse

Högt i det blå!